Rookkaas is gesmolten kaas die vervolgens wordt gerookt

Rookkaas is gesmolten kaas die vervolgens wordt gerookt

april 29, 2021 0 Door floriforyou

Rookkaas is elke kaas die een speciale behandeling heeft ondergaan door middel van rookpekelen. Doorgaans heeft het een geelbruine buitenste pellicule die het resultaat is van dit droogproces. Gerookte kaas is een kaassoort die verschilt van andere kaassoorten. Het wordt gesmolten en dan gerookt. Wat zorgt voor een uitbarsting in de mond, en een geur. Het heeft een bruine korst, die wordt veroorzaakt door het roken of het rookaroma. Gerookte kaas is meestal geschikt als tussendoortje, of om op brood of een cracker te leggen. Of eet het gewoon in één hap op. Roken gebeurt meestal op een van de volgende twee manieren: koud- en warmroken. Een andere methode is het gebruik van kunstmatige rookaroma's om de kaas een rokerige smaak te geven en levensmiddelenkleurstoffen om de kaas een afgewerkt uiterlijk te geven.

Een lekkere pittige schapenkaas voor bij de borrel? Het is mogelijk

Als je van een beetje pittige kazen houdt, is Pecorino Romano de kaas voor jou. Dit is een pittige schapenkaas die uit Italië komt. Het Italiaanse woord pecora betekent schaap. De pecorino romano variant is een harde zoute schapenkaas. Het is een harde kaas die verkruimelt in je mond. Daarom is het bijzonder geschikt om het bij de borrel te nuttigen, maar je kan het ook met pasta eten. De smaak is extra pittig voor de pikante liefhebbers.

Lekker met vele andere soorten kaas

Als je een kaasliefhebber bent, ken je alle soorten kazen. Je waardeert de momenten met de familie en vrienden met de kazen op de verjaardagsfeestjes, picknicks, of op de feestdagen. Je waardeert de vacuüm verpakte kazen en je weet hoe je de lekkerste en ambachtelijkste kazen met een paar muisklikken kunt bestellen. De smaken van de Parmezaanse kaas, de Manchego, de Grada Padano, de rookkaas en de Pecorino Romano verschillen enorm. Geniet van ze allemaal.