Hoe een voedingscoach jouw leven verbetert

Hoe een voedingscoach jouw leven verbetert

april 17, 2021 0 Door floriforyou

 

Een voedingscoach, voor veel mensen een onbekend begrip. Echter is dit iemand die je leven aanzienlijk kan veranderen.Op een positieve manier welteverstaan. Wat doet een voedingscoach en wat heb je er aan? Dat zijn de vragen die je waarschijnlijk hebt als je dit hoort. Het is een vrij nieuwe term, die de afgelopen jaren steeds bekender is geworden en waar steeds meer mensen vraag naar hebben. Het is daarom goed om te weten wat een voedingscoach doet en waar dit goed voor is.

 

Wat doet een voedingscoach?

Het klinkt wellicht raar, voedingscoach, maar het is niet iemand die je komt aanmoedigen terwijl je aan het eten bent. Echter heeft diegene wel dezelfde taken als een andere soort coach, namelijk: het geven van advies en optimaliseren van je resultaten. Een voedingscoach is namelijk expert op het gebied van voeding en op welke manieren en welke aspecten van je lichaam dit invloed kan hebben. Afhankelijk van je wens of hulpvraag kan er worden gekeken naar je voedingspatroon en voedingsgewoontes, om te kijken wat er veranderd kan worden om je gestelde doelen te kunnen behalen. Aan de hand daarvan kunnen er vervolgens adviezen worden gegeven en een plan worden opgesteld voor een persoonlijk traject.

 

Waar heb je het voor nodig?

De gemiddelde persoon is geen voedingsexpert, dus zijn er veel dingen waar men zich niet bewust van is. Het grootste voordeel is dat een voedingscoach aan de hand van kleine veranderingen je kan helpen om bijvoorbeeld af te vallen, juist aan te komen of van bepaalde klachten af te helpen. Hierbij kun je denken aan ontlastingsproblemen, maagproblemen, slaapproblemen of dergelijke klachten. In veel gevallen kunnen deze namelijk verholpen worden door een aanpassing in het voedingspatroon. Dit is echter wel per geval afhankelijk en soms zal een dokter wel nodig zijn. Het is hoe dan ook een goede zaak om een voedingscoach in te schakelen, deze zal altijd het een en ander kunnen verbeteren in je voedingspatroon.