Het geheim van voeding

Het geheim van voeding

april 28, 2021 0 Door floriforyou

 

Iedereen weet wat voeding is. Iedereen weet ook ongeveer wat wel en niet goed voor je is. Zo moet je zo min mogelijk verzadigde vetten eten, gevarieerd (de schijf van vijf), genoeg groente en fruit en noem maar op. Wat men echter vaak niet weet, is dat voedsel een hele grote impact heeft op het welzijn en presteren van een mens. Heel veel lichamelijke en geestelijke klachten en kwaaltjes kunnen namelijk al verholpen worden door een paar kleine aanpassingen in het voedingspatroon. Hoe je dit leert? Een goed voorbeeld is het volgen van een workshop voeding. Hierin leer je de ins en outs van voedsel.

 

Belang van voeding

Zoals gezegd, is voeding enorm belangrijk. Hierbij is beweging natuurlijk evenmin belangrijk. Verder is het ook tijd van belang en dit is veel minder complex dan je denkt. Hier wordt mee bedoeld dat je regelmaat en tijdstippen moet verbinden aan je eten. Door je eten op vaste tijdstippen in te delen, bouw je een ritme en systeem op voor je lichaam. Hier kan je metabolisme zich vervolgens op instellen. Je metabolisme is het hele proces van je lichaam waarin voedingsstoffen worden opgenomen uit je voedsel. Door een vast ritme in te stellen, kan dit proces worden geoptimaliseerd. Ook is het belangrijk om na een bepaald tijdstip niet meer te eten, omdat het dan minder goed wordt verwerkt en dit kan leiden tot gewichtstoename.

 

Wat kun je zelf doen?

Een goed begin is om je eigen voedingsgewoontes en -patronen in kaart te brengen. Kijk wat je zowat op een dag eet en drinkt en op welke tijdstippen. Kijk daarna ook eens naar de voedingswaardes van wat je binnenkrijgt. Hiermee kun je een goed beeld krijgen van hoe je voeding er daadwerkelijk uitziet en wat je er zelf aan kunt veranderen. Door wat extra onderzoek te doen kun je vervolgens verbeteringen merken in je voedingspatronen en het effect wat dit op je lichaam en geest heeft.