Een keurslager bij jou om de hoek

Een keurslager bij jou om de hoek

april 30, 2021 0 Door floriforyou

Ben je op zoek naar een goede slagerij bij jou in de buurt? Begrijpelijk, want het vlees van een keurslager smaakt toch beter dan dezelfde biefstuk die je bij de plaatselijke supermarkt koopt. Woon je in Spijkenissen en wil je weten waar er in je woonstad een slager zit, dan hoef je bijvoorbeeld alleen maar te googlen op ’slagerij Spijkenissen’. Je zult zien dat er gelijk een zestal slagerijen te vinden zijn. Breng ze allemaal eens een bezoekje om wat vlees te kopen en maak vervolgens de keuze waar jij voortaan je vlees en vleeswaren koopt.

Je vlees bij de slager kopen

Maar waarom zou je er überhaupt voor willen kiezen om al je vlees en vleeswaren voor op brood bij de slager te kopen en niet gewoon lekker makkelijk in je dagelijkse supermarkt? Daar kan je verschillende redenen voor hebben. De eerste reden zou kunnen zijn dat advies kan vragen over bepaald vlees en bereidingswijze. De slager zal overal een antwoord op hebben, zodat je met het juiste stukje vlees de slagerij-deur uit loopt. Ten tweede zal de gemiddelde slager vlees verkopen dat kwalitatief een stuk beter is dan het vlees in de supermarkt.

Topkwaliteit aan vlees

Bij een slagerij zal je namelijk nooit een volgespoten plofkip vol water tegenkomen, vol met de welbekende E-nummers. Een slagerij verkoopt alleen goed vlees. Maar is dat dan niet veel duurder dan de supermarkt? Soms, maar zeker niet altijd. En je krijgt er wel waar voor je zuurverdiende grijpstuivers.

Extra opties bij de slager

Vandaag de dag kun je niet alleen rosbief en een biefstuk kopen bij je lokale slagerij. Veel slagers zijn inmiddels uitgegroeid tot kleine winkels waar je ook soms terecht kunt voor vegetarische alternatieven, BBQ-pakketten, vleessalades, vlees dat al gaar is en dat je dus alleen nog maar hoeft op te warmen en nog veel meer dingen meer. Vraag even aan je slager wat hij aanbiedt en probeer eens iets uit. Laat je verrassen door alle mogelijkheden.