Begin een voedselbos in Brabant

Begin een voedselbos in Brabant

april 29, 2021 0 Door floriforyou

Je hebt altijd al gedroomd van het wonen in de natuur, maar je houdt ook van de veiligheid en gezelligheid van de stad waarin je woont. Een voedselbos Brabant klinkt dan best gek, want je hebt in jouw achtertuin echt geen ruimte voor een bos! Maar niets is minder waar. Ook in een kleine tuin is een voedselbos goed haalbaar. Een plek waar mens en natuur samenwerkt en waar je je even midden in het bos waant. Jouw voedselbos middenin Brabant kan werkelijkheid worden. 

Met een voedselbos help je de natuur

Een ecologisch hovenier kan jou helpen een voedselbos aan te leggen waarna jij alleen nog maar er van hoeft te gaan genieten. De natuur doet haar ding en je hoeft bijna niets meer te doen. Bijen en vlinders vliegen vrolijk in het rond, je ziet en hoort verschillende vogeltjes en zelfs egels weten jouw prachtige stukje natuur te vinden. In plaats van een strak gemaaid gazon of tegels in de tuin, kies jij voor een plek waar ecosystemen samenkomen, zo help je mee moeder aarde veilig en gezond te houden. 

Je eigen kleine ecosysteem

Altijd vers fruit en verse groenten met minimale inspanning, dat klinkt toch geweldig. Een goed werkend voedselbron geeft altijd gratis eten en houdt zichzelf in stand zodat jij er alleen maar van hoeft te genieten. Die groene vingers heb je helemaal niet nodig bij een voedselbos, de natuur kan dat helemaal zelf regelen. 

Hulp van een ecologisch hovenier

De ecologisch hovenier kijkt samen met jou naar jouw wensen en eisen voor jouw eigen voedselbos in Brabant. Zo zou je misschien wel graag een mooie vijver willen waar kikkertjes en visjes heerlijk in zwemmen. Of wat mooie hoge bomen waar vogels veilig hun nestjes in kunnen maken. Ben je dol op fruit, kies dan voor veel fruitbomen. Of loop je juist de deur plat bij de groenteboer? Vanaf nu kan jij zelf je eigen groenten gaan verbouwen in jouw eigen voedselbos!